XXI. Egri Bikavér Ünnep

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett egy kiváló környezetben kóstolgatjuk remek borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár huszonegyedik alkalommal.
A borünnep szombati délutánján traktorok és veterán járművek felvonulásán csodálhatják meg az érdeklődők a matuzsálemeket és azokat a járműveket, amelyek segítsége nélkül nem kerülnének a présházakba az egri borok alapjául szolgáló szőlők. A traktorok és veterán járművek, magyar gyártású motorkerékpárok közül több a fesztivál területén is megtekinthető lesz. Ezen felül számos kísérőprogramot kínálunk minden korosztály számára: lesz kisállat-simogató, kézműves vásár, és az Érsekkertben található korabeli körhinta, továbbá a nagy illetve modern játszótér remek kikapcsolódást nyújt a kisebbeknek. Külön felhívnánk a figyelmet arra, hogy az Egri Bikavér Ünnepen már évek óta szokás, hogy a Magyar Vöröskereszt munkatársai várják a „bikavéradókat", akik egy pohár egri bort kapnak azért, hogy életet mentenek.
Az Egri Bikavér Ünnep honlapján (www.bikaverunnep.hu) naprakész információk, felhívások, videók és fotók várják az érdeklődőket.

A Mirage fesztiváli kínálata igazi utazást ígér a gasztronómiában!
× Bika burger |
Bull burger

× Vaddisznó gombóc, pirított slambuc, pacal krém, kovászos uborka |
Wild boar dumplings, roasted „slambuc”, Tripe stew cream, leavened cucumber

× Baconos kecskesajtos csirke, bulgur saláta |
Chicken with bacon and goat cheese, bulgur salad

Comments are closed.